Oncology Venture Sweden AB

Oncology Venture har licens från Medical Prognosis Institute A/S (”MPI”) för att använda teknologin Drug Response Prediction (DRP®). Genom DRP® kan identifikation av vilka patienter som svarar på en läkemedelskandidat ske, vilket ökar sannolikheten för att kandidaten ska bli framgångsrik i kliniska studier.

Oncology Ventures verksamhet bygger på att förbättra svarsfrekvensen av cancerläkemedel som har stoppats i klinisk utveckling på grund av otillräcklig svarsfrekvens eller investerare som inte är villiga att skjuta till kapital för vidare
utveckling. Oncology Venture arbetar med en modell som förändrar oddsen i jämförelse med sedvanlig läkemedelsutveckling. I stället för att behandla alla patienter med en typ av cancer screenas först patienter och endast de som sannolikt svarar på behandlingen kommer att behandlas. Genom en mer väldefinierad patientgrupp reduceras risk och kostnader samtidigt som utvecklingen blir mer effektiv.

Verksamheten har under 2017 fortlöpt planenligt och bolaget har gjort stora framsteg, bl.a. genom avtal om rättigheter till läkemedelskandidater från Big Pharma-bolag. Oncology Venture har nu sex stycken läkemedelskandiater i sin pipeline och målsättningen är att genomföra fokuserade fas 2-studier med DRP-tekniken. I positiva utfall av studier önskar Oncology Venture antingen att utlicensiera, vidareutveckla tillsammans med en partner eller att sälja produkterna. På längre sikt är bolagets målsättning inlicensiering av ytterligare produkter.

Under 2020 genomförde bolaget ett namnbyte till Allarity Therapeutics A/S.

Läs mer på företagets hemsida