Scandinavian Astor Group AB

Astor Group är en försvarskoncern som utvecklar och producerar högteknologiska system för radarstörning och kvalificerade produkter i kolfiber. Bolagets kunder finns såväl i Sverige som på den internationella arenan och omfattar både myndigheter och privata företag. Astor Groups specialiteter är elektroniska radarstörsystem för övningar och testverksamhet, samt lätta och starka kolfiberkonstruktioner designade utifrån kundens specifikationer. För närvarande pågår utvecklingen av radarstörsystemet Astor IV, som kan lyssna in radarsignaler och störsända samtidigt. Astor IV är också det första av bolagets system som anpassas för övning såväl som skarp användning i taktiska operationer, vilket öppnar upp för en större marknad.

Bolagets verksamhet inom EW-området (electronic warfare) bedrivs genom de helägda dotterbolagen My-Konsult Teknik AB och My-Konsult System AB med säte i Kista utanför Stockholm. Bolagen erbjuder system för radarstörning på enskilda frekvensband och skräddarsydd samtidig störning av flera frekvensband, vilket såvitt bolaget känner till är en förmåga som konkurrerande system saknar. Kompositområdet består av Marstrom Composite AB och JPC Composite AB med säten i Västervik respektive Avesta. Tillverkningen görs för marknader som omfattar både försvarsmateriel och civil materiel. Exempel på produkter är komponenter och utrustning till försvarsmateriel, maritim utrustning, flyg- och fordonsindustrin samt därutöver ett stort antal specialprodukter. Astor Group är i en expansionsfas och har identifierat flera möjliga företag att förvärva för att bredda sin verksamhet inom i huvudsak försvarssektorn och närliggande områden.

För att finansiera förvärvet av Mikroponent AB har Astor genomfört en riktad emission av units om initialt cirka 36 MSEK. Emissionen genomfördes till en teckningskurs om 6,6 kr per aktie och i emissionen deltog nuvarande och nya aktieägare, däribland Nowo Global Fund, AD Trä AB och Ola Gustafsson samt styrelserepresentanterna Wictor Billström, Kristoffer Weywadt och Ola Alfredsson.

Läs mer på företagets hemsida

Detaljinfo & filer

Teckningstid:
09/11 2023
Typ:
Riktad Emission