Invent Medic Sweden AB

  • Minst var femte kvinna lider av ansträngningsinkontinens. Invent Medic har utvecklat TVS, ett icke-kirurgiskt medicintekniskt hjälpmedel för användning vid ansträngningsinkontinens. Med beaktande av att många kvinnor globalt beräknas ha dagliga besvär av ansträngningsinkontinens är den potentiella marknaden för Bolagets produkt enligt styrelsens bedömning mycket stor.
  • Invent Medic har nyligen genomfört en klinisk studie för att validera TVS. Det primära effektmåttet har nåtts och resultaten är signifikant positiva.
  • Invent Medic har i slutet av det första kvartalet 2018 lämnat in en teknisk fil till RISE (Notified Body), vilket är det sista steget i
    CE-märkningsprocessen. Marknadslansering av TVS är därefter beräknad att ske efter sommaren 2018.
  • Invent Medic har nyligen beslutat att inte enbart inkludera sjukvården utan även konsumentmarknaden i marknadslanseringsplanen. På detta sätt blir TVS tillgänglig oavsett om kontakt med sjukvården tagits eller ej, vilket enligt styrelsens bedömning dels kommer att hjälpa fler kvinnor med inkontinensproblem och dels utvidga Bolagets marknadsmöjligheter.
  • Med anledning av den utvidgade målgruppen avser Invent Medic att marknadsföra TVS genom ett utökat antal försäljningskanaler. Invent Medic avser bedriva direktförsäljning och försäljning genom apotek samt även sälja TVS till sjukvården. Styrelsen bedömer att detta kommer att öka Bolagets försäljningstakt vid lansering.
  • Invent Medic avser efter marknadslansering i Norden att utvidga lanseringen till fler europeiska länder i samarbete med etablerade aktörer. Styrelsen planerar även för marknadslansering av TVS i USA tillsammans med en samarbetspartner.
Läs mer på företagets hemsida

Detaljinfo & filer

Teckningstid:
12/4 - 27/4 2018
Typ:
Företrädesemission