Carbiotix AB

Carbiotix AB är ett prisbelönt bioteknikföretag som är banbrytande inom mikrobiomsjukvård genom ett antal kostnadseffektiva tester för tarmhälsa och en portfölj av mikrobiommodulatorer som täcker prebiotiska ingredienser, medicinsk mat och terapeutika. Sedan noteringen 2019 har Carbiotix fokuserat på att skala upp och utveckla verksamheten. I september 2021 presenterade Carbiotix en produktlanseringsplan för de kommande fem åren som bland annat innefattar lansering av CarbiAXOS som kosttillskottingrediens i USA under 2022. För att möjliggöra lansering av CarbiAXOS i USA krävs marknadsgodkännande i form av GRAS SA-status. Detta kan enligt en GRAS-konsult beviljas i oktober 2022. Bolaget planerar därmed för lansering av CarbiAXOS vid en konferens i Boston, USA, i början av november 2022. Vidare meddelade Carbiotix i slutet av april att de har ingått sitt första försäljningsavtal avseende CarbiAXOS med ett svenskt konsumentproduktföretag med fokus på kosttillskott innehållande prebiotiska fibrer. Carbiotix har dessutom färdigställt sin första produktionsanläggning på FoodHills i Bjuv, vilket markerade starten för kommersialiseringen av CarbiAXOS. Under första kvartalet 2022 inleddes även en klinisk studie i typ 2-diabetes av Lunds universitet som prövar sambehandlingen av CarbiAXOS som medicinsk mat tillsammans med läkemedlet metformin. Detta görs för att utvärdera om biverkningarna av metformin potentiellt kan minskas i samverkan med CarbiAXOS.

Syftet med företrädesemissionen är att finansiera bolagets aktiviteter för att uppnå framtida målsättningar, i första hand uppstart och uppskalning av Carbiotix första produktionsanläggning i Bjuv, samt påbörjandet och tillväxten av produktförsäljningen. Bolagets mål för de kommande åren utgörs bland annat av första försäljningsavtal för CarbiAXOS i USA och lanseringen av CarbiAXOS som en näringsingrediens i USA, vilka förväntas under innevarande år. Under 2022 avser bolaget att genomföra den första medicinska livsmedelstudien med CarbiAXOS (vilken startades i slutet av mars 2022 och beräknas slutföras under 2023) och ISO 9000-certifiera. Under nästa år har bolaget för avsikt att sluta försäljningsavtal i Europa, öka produktionskapaciteten i produktionsanläggningen samt planera för första 200-tons storskaliga CarbiAXOS produktionsmodul i Sverige genom en joint venture-struktur. För 2024 har bolaget målsättningar såsom bland annat byggande av den första fullskaliga CarbiAXOS-produktionsanläggningen för mat- och dryckesingredienser i USA genom joint venture-struktur, sluta ett första CarbiAXOS-försäljningsavtal utanför USA och Europa, samt att nå ett positivt rörelseresultat (EBIT) om 20 MSEK på en omsättning om 70 MSEK under räkenskapsperioden, med en prognos på en 10x EBIT för 2025, då den första CarbiAXOS-produktionsanläggningen för tillverkning av mat- och dryckesingredienser i USA invigs.

 

Anmälningssedel utan stöd av företrädesrätt hittas på denna sida, nere till höger under ”Detaljinfo & filer”. Det går också bra att teckna med digital signering här.

 

För att som befintlig ägare i bolaget via Avanza eller Nordnet anmäla intresse att delta i emissionen, följ nedanstående länkar:

För att anmäla intresse att förvärva units via Nordnet, klicka här.

För att anmäla intresse att förvärva units via Avanza, klicka här.

Läs mer på företagets hemsida

Detaljinfo & filer

Teckningstid:
19/5 - 02/6 2022
Typ:
Företrädesemission